DET FINNS MÅNGA ANLEDNINGAR

Kawai är en av världens mest populära pianoproducenter och är kända för att bygga instrument med hög kvalitet och ett passande pris, och är spännande alternativ till andra japanskt byggda instrument.
Fabriken har de mest moderna produktionsanläggningarna för flygelsskapande och utvecklar ständigt kvaliteten på flygelproduktionen – i samband med högsta kompetensnivå. Juhl-Sørensen har representerat Kawai på den danska marknaden sedan 1979.

 

 

Piano

Den populära Kawai pianomodellen K-2, producerad i Japan, har sedan många år tillbaka toppat listan över de mest sålda pianon och framgången fortsätter markant.
Även om K-2 ligger i den billigare prisklassen så snålar den inte på kvaliteten. Till exempel så är resonanslådan framställd av massivt granträ och har en stabil ryggkonstruktion med fyra bjälkar som säkrar stabilitet och en lång livstid.

 

 

Flygel

Även flyglarna från Kawai är välbyggda och det är svårt att hitta bättre flyglar till ett bättre pris på den Nordeuropeiska flygelmarknaden.

Tonen i en Kawai är inte hård och skärande, som det kan vara i ett flertal andra asiatiska tangentinstrument, men däremot sångbart och elegant.
Kawai erbjuder ett stort och brett sortiment av pianon och flyglar i alla prisklasser och kan därför tillgodose de flesta önskemål.

Shigeru Kawai

Kawais handbyggda flygelserie – Shigeru Kawai, är spännande för de som önskar en sublim klang och ett instrument som är byggt av de bästa trämaterialen. Dessutom så hjälper den nyutvecklade ”Millenium III Action” med till att ge en av de bästa och mest precisa anslag som man kan önska sig.

Ett nytt Kawai instrument kan du endast få hos Juhl-Sørensen, så kom in och provspela på de olika modellerna och berätta för oss vad du tycker om dem.

 

 

 

ATX3 och ANYTIME

Instrumentet som gör att din granne kommer att älska dig!
Nu har du möjligheten för att belöna dig själv med ett snyggt akustiskt piano, med ett inbyggt digitalt piano. Det innebär att när du sätter på anläggningen, tänder den digitala boxen och ansluter till hörlurarna- så spelar du på ett digitalt piano.
Detta är ett genialt koncept för tillexempel barnfamiljen då pianot står i vardagsrummet, och tiden för att öva inte passar in i resten av familjens vardag

På detta sätt säkrar man också för att eleven får det originella akustiska anslaget och därmed övningen och styrkan i fingrarna.
Man ska ju också tänka på att ungdomarna själv kan, och oftast vill, bestämma när de har lust till att låta omgivningen vara på konsert, utan att det läggs små kommentarer.
Det innebär också stor möjlighet för den studerande som bor i kollektiv, eller i en mindre lägenhet, som kanske lätt får klagomål från grannarna. Här finns en möjlighet för att öva på alla tider på dygnet, utan att det blir bankat på vattenrören, huvuddörren blir bankad ner och det blir hål i golvet eller taket, efter att grannarna ovanför eller nedanför har bankat med kvastskaftet på taket eller trampat på golvet.

Frihet till att öva, när du vill!

Det finns möjligheter för att ändra till många olika ljud, alltså kan den studerande faktiskt öva på en cembalo eller orgel där hemma. Med hjälp av phono-kontakten i pianot kan man också skicka ljuden genom sitt stereoanlägg hemma i vardagsrummet, och på det sättet få ett större perspektiv.

ATX3 från Kawai, är det senaste tillskottet på stammen av Anytime instrument.
Många av ATX3’s riktigt goda möjligheter finns kvar i ATX, men, med nya inspelningar och fler ljud, genvägar och inspelningsmöjligheter, så har ATX utvecklat sig till att vara mycket enkla att ta sig till, en snygg design och en fantastisk teknik och kvalitet, som inte syns bland andra producenter på andra ställen. Denna förbättrade utgåva mäter anslaget genom ljussensorer i hammarhuvudet. På så sätt får du ett mer precist anslag när du spelar digitalt.

 

 

 

NYCKELORD OM KAWAI

Innovation: Kawai har de senaste 35 åren varit en av de mest innovativa piano-och flygelstillverkare. Kawai var de första till att implementera kolfiber i mekaniken, vilket som har visat sig ha en positiv och långvarig effekt.
Familj: Kawai är en familjeägd firma sedan 1927, grundlagd av Koichi Kawai. Shigeru Kawai övertog sin pappas firma 1955. 1989 tog Shigeru’s son Hirotaka Kawai över, och han var med till att investera många miljoner dollar i en ny och bättre teknologi så att utvecklingen av instrumenten kunde möta de högre kraven för prestandan.
Erfarenhet: Med mer än 2,500 medarbetare, och distribution till mer än 80 st länder världen över, så har Kawai lyckats bevisa sitt värde. Med över 80 års erfarenhet, så har Kawai varit med till att forma det moderna pianot som vi känner till idag.
Kolfiber: Kawai var de första till att använda kolfiber i sin mekanik. I slutet av 1960 så började Kawai att använda ABS (Acrylonitrilebutadiene-styrene) i den centrala delen av mekaniken, och det har visat sig vara otroligt hållbart – faktiskt är det det starkaste material som man känner till. Idag heter den senaste innovationen i utvecklingen av kolfiber ABS-Carbon mekaniken Millenium III.
Fokus: Fokus på detaljerna. Kawai har under mer än 85 år utvecklat alla detaljer av det akustiska instrumentet, som har gett Kawai otaliga priser för deras arbete. Fokus krävs också av deras medarbetare, som jobbar hårt varje dag med att höja kvaliteten och för att välja de bästa träsorterna.
Passion: När man har byggt pianon och flyglar i mer än 85 år, så krävs det passion och vilja, och en styrka till att fortsätta att utveckla och våga skapa några av världens bästa instrument. Denna passion har också betytt att företaget har klarat sig genom generationer, och att den är familjeägd än idag.
Tävlingar: Kawai-instrument har nått de höga nivåerna av internationellt erkännande. Vinnare av guldmedaljer vid stora internationella tävlingar runt om i världen väljer Kawai flyglar och pianon. Men inte bara artister som spelar på instrumenten vinner priser. Det gör instrumenten också. Både de digitala och akustiska instrumenten har vunnit många priser, på design, kvalitet, ton och innovation.
Kunder: Kawai har kunder som återvänder, och det är kärnan i Kawai’s företag. Kawai och Kawai’s förhandlare sätter stort pris i att erbjuda våra kunder high-end musikinstrument. Som kund hos Kawai ska du förvänta dig den högsta servicenivån hos erkända förhandlare över hela världen.
Pris: Kawai’s instrument har den högsta kvalitén till det billigaste priset. Det är en innovation, att kunna erbjuda de bästa instrumenten, till det bästa priset. Därför har Kawai också lyckats att bli en av de bästa säljande instrumenten i Europa och Nordamerika.
Miljö: Under 1997 tog Kawai emot, som den första i pianoindustrin ISO 14001 – ett certifikat som är en internationell accepterad standard, som utgör grunden för miljöledning. Först gavs det till Kawai’s Ryoyo Grand Piano Facility, sen till Kawai’s Maisaka Upright Piano Factory, och sist till Kawai’s Märchen Digital Piano Facility. ISO 14001 betyder att Kawai tar initiativ till omplantering av trä, energireduktion, reducerat avfall och konservering av naturresurser. Denna förföljelse av miljömässiga åtgärder är en integrerad del av Kawai engagemang i framtiden – och till vår värld.

Överblivet trä från Kawai’s fabriker används för att göra barnleksaker.

Service: Kawai bygger i dag några av de mest hållbara instrumenten, men skulle det uppstå några sorts problem, så är det superenkelt att fixa instrumenten!
MPA: MPA står för Master Piano Artisan – alla som köper en Shigeru Kawai får besök av en Master Piano Artisan under två år, som justerar instrumentet till rummet och till ditt behov. Det är en väldigt duktig pianotekniker som ser till att du har världens bästa instrument!
Särklass! Kawai instrument är i särklass; i världsklass!