Varför du ska välja Kawai GL-10


Kawai GL-10 är en del av den berömda GL-Seriens “Grand Piano Line” som utsågs till “Årets produkt” i hela musikproduktionsindustrin av MMR Magazines 2016 Dealer’s Choice Awards. Den här artikeln försöker visa varför GL-10 kanske är den bästa flygeln! Här kommer de 7 främsta anledningarna:

Anledning #1   Kolkompositer

En smart och värdig pianotillverkare skulle aldrig använda sig av mekanismer med tillverkade totalt i trä. Mekanik som är gjort helt av trä är ostabilt och passar inte in i moderna standarder. Trä går konstant sönder, men svullnar också och krymper samtidigt som det blir skevt på grund av skiftningar i luftfuktigheten. Istället, så används idag de mest avancerade kompositmaterialen för den högsta nivån av framförande.

Kawai GL-10 har den fantastiska mekaniken Millennium III med kolkomposit delar. Kolkomposit är starkare än trä, och varken svullnar, krymper eller blir skevt. Denna komposit gör GL-10 betydligt mer stabil, hammarna slår med mycket tydligare precision- vilket som i sin tur levererar en mycket bättre beröring och ton.

Anledning #2  Kilramen

Den extraordinära tjockleken på kilramen visar stolt upp den fantastiska styrkan som GL-10 har. Mer styrka innebär mer stabilitet vilket som resulterar i en jämn ton. Kilramen på GL-10 är dubbelt så stor som på de flesta andra pianon.

Anledning #3 Längre tangenter

Tangenterna på GL-10 är nästan hela 3 cm längre än andra pianon. Längre tangenter ger ett mycket mer konsekvent beröringssvar, mer kontroll och en mer precis ton.

Anledning #4 Tangentknappar i konsertlängd

Längre tangentknappar på GL-10 förminskar spänning i tangenterna vilket som ger en betydligt mer kraftfull ton. De flesta pianon har kortare tangentknappar, oftast halvdelen så långa som GL-10. Om man vill ha en stark och resonansrik ton, så var säker på att du väljer ett piano med tangentknappar i konsertlängd!

Anledning #5 Hammare med filtunderlag

Det vita filtunderlaget som finns på GL-10 gör att hammarna blir bättre och erbjuder en mer högkvalitativ ton. Många pianon har inte dessa filtunderlag på sina hammare, så för att säkra dig om det bästra instrumentet innan ditt köp, var säker på att hammarn har dessa underlag.

Anledning #6 Kawai’s 10 års garanti

Kawai erbjuder 10 år av full garanti. Denna garanti kan föras över från en pianoägare till en annan, vilket som höjer GL-10’s värde något extremt.

Anledning #7 Kawai

GL-10 är tillverkad av Kawai. Svårare än så blir det inte. Kawai är en firma som existerat i tre generationer och som vunnit över 50 av de största pianopriserna man kan få.