NY SK-EX RENDERING LJUDTEKNOLOGI

Den fantastiska tonen i Kawai’s flaggskepp, Shigeru Kawai SK-EX konsertflygel, är i hjärtat av CA98 och CA78 digitala pianon. Betraktat som det främsta pianot av Japan nådde Shigeru Kawai-instrument scenerna av konsertsalar och musikaliska institutioner över hela världen, och är prisade för sin tydliga klarhet och sitt exceptionella dynamiska intervall.

För att troget kunna återskapa det fantastiska ljudet av en Shigeru digitalt, så har Kawai utvecklat SK-EX Rendering – en helt ny pianoljudsmotor som blandar flera kanaler och en 88-tangentssampling med den senaste resonansmodelltekniken. Flerkanalssampling fångar ljudet från olika punkter i Shigeru Kawai konsertflygeln, vilket som möjliggör att ett bredare spektrum av tonalkaraktärer återges och ger ett mer livligt, autentiskt svar på förändringar i dynamiken. Detta naturligt uttrycksfulla ljud berikas ytterligare av nyligen utvecklade resonansalgoritmer, som fysiskt modellerar de komplexa tonala interaktionerna som produceras av strängarna, spjället och andra delar av ett akustiskt piano, vilket ger spelarna intrycket att de sitter vid ett levande instrument.

PREMIUM LJUDBEHANDLING, FÖRSTÄRKNING OCH HÖGTALARTEKNIK – DRIVS AV ONKYO

CA98 och CA78 digitala pianon är utvecklade i samarbete med Onkyo, en av Japans ledande premiumproducenter av ljudutrustning. De är de första musikinstrument som använder specialkomponenter avsedda för avancerad ljudreproduktion. Med avancerad teknik som 1-bitars DSD-bearbetning, dubbel DAC-signalomvandling och Onkyos exklusiva DIRDC-kretsar, reproducerar Concert Artist’s optimerade effektförstärkare Shigeru Kawai-flygeljudet med fantastisk rikedom och klarhet.

Som flaggskeppsmodell har CA98 ett betydligt förbättrat högtalarsystem som kombinerar premium Onkyo-drivenheter med Kawais nyutvecklade TwinDrive-soundboard. Den här unika akustiska projektionstekniken utnyttjar de senaste Onkyo-givarkomponenterna för att kanalisera ljudenergi på en riktig trä-soundboard, vilket resulterar i en rikare och mer naturlig pianoton som fördjupar spelandet.

Bägge Concert Artist-modeller innehåller dessutom Onkyos helt nya, högpresterande Discrete Spectra Module-hörlursförstärkare, som kombinerar Kawais befintliga rumshögtalare (SHS) -teknologi för att säkerställa den bästa kvaliteten och mest engagerande lyssningsupplevelse, även när du spelar privat.

HARMONIC IMAGING

Kawais högklassiga ljudteknik heter Harmonic Imaging ™. Enkelts sagt så är Harmonic Imaging en blandning av teknik och tekniker som syftar till att producera den mest realistiska rekreationen av vår 9-fots konsertflygel.

88-TANGENTSSAMPLING

Varje tangent i ett piano har sina egna unika tonala egenskaper. Vissa har bara en sträng, andra två och andra tre, till exempel. Det finns också skillnader i hammarsfiltform och densitet. Dessa och andra faktorer skapar subtila skillnader i tonen från en not till en annan. Genom att sampla och återskapa varje tangent individuellt (i stället för att “sträcka” ett mindre antal samples) bevaras den unika tonaliteten hos varje not.

Kawai Progressive Harmonic Imaging (PHI) med 88-tangentssampling använder en större tonal “databas” än vanlig Harmonic Imaging för att ge större tonala detaljer i hela det dynamiska området. Ultra Progressive Harmonic Imaging (UPHI) med 88-tangentssampling använder vår största tonaldatabas, vilket ger den bästa tonaldetaljen som är möjligt.

HARMONIC IMAGING XL

Från och med den nya Concert Artists-serien, så kommer Kawai att rulla ut Harmonic Imaging XL med 88-tangenpssampling. Namnet står för “extra lång” då HI-XL förlänger längden på den kritiska angreppsdelen av ljudet med upp till 120%, vilket tydligt och organiskt förklarar egenskaperna hos varje not.

MER ÄN BARA ETT PIANOLJUD

En musikers preferens för ljudet av ett piano är mycket subjektivt. Mycket av det beror på personlig smak. Den typ av musik som ska spelas är också en faktor. Därför erbjuder de flesta Kawai digitala pianon mer än en typ av akustiskt pianoljud.

På modeller med 88-tangentssampling är Concert Grand 1 en välrundad EX Concert Grand inspelad i standardmodellen för klassisk musik samt jazzmusik. På många modeller finns Concert Grand 2, som kommer att vara det ursprungliga Harmonic Imaging Concert Grand-ljudet. Det har en väldigt annorlunda karaktär från Concert Grand 1.

Många övre modeller har också ett “Pop Piano” -ljud. Liksom de andra är det också ett EX-konsertpiano, men inspelningsmetoderna och utrustningen var de som användes på många kända pop- och rockpianoinspelningar gjorda i Los Angeles-områdets inspelningsstudior. Nya Concert Artist-instrument har också ett nytt upprätt pianoljud, perfekt för musik som behöver ett mer intimt pianoljud.

Så om ditt favoritpianoljud visar sig vara det hyllade Harmonic Imaging-ljudet eller en av dess nya motsvarigheter kommer det att bli en av enorm realism och erbjuda uttryck som är värdiga för den mest krävande pianotentusisten.

BRA VAL

Tillbehör

Tillbehörspaket

1.499,00 kr. SEK

Pianon

Kawai K-300

66.750,00 kr. SEK

Pianon

Kawai K-500

89.700,00 kr. SEK
Out of stock