ovanligt engagemang

OM SHIGERU KAWAI

 

Shigeru Kawai föddes den 28 juli 1922 i Shizuoka Prefecture i Japan. Han klev in i pianobranschen som en ung man, 1946. Även om han var en medlem av Kawai-familjen, så spenderade Shigeru sina tidiga år med att lära sig pianobyggnadsprocessen som en vanlig arbetare. Han satt i långa timmar och arbetade flitigt i tillverkningsområdet och sov ibland överallt på fabriken som ett uttryck för sitt engagemang. Han älskade jobbet så mycket att han senare i livet skulle säga: “Att skapa pianon var det bästa jobbet jag någonsin haft!”

Efter tre års träning på alla områden i pianobyggnadsprocessen började Shigeru nästa viktiga fas i hans lärlingskap – studerandet av pianodesignkonsten från sin far, Koichi Kawai. Koichi var känd som “Hatsumei Koichi” (Koichi the Inventor), ett innovativt geni som ansågs vara den första personen i Japan som designade och byggde kompletta pianon. I senare liv skulle Koichi få den eftertraktade “Blue Ribbon Medal” från kejsaren i Japan för sina prestationer.

Koichi lärde Shigeru “ursprungsmetoderna”, av vilken som pianon byggs helt för hand med. Han sa ofta, “Så länge som du bygger pianon, bör du sträva efter att bygga de finaste i världen.” Shigeru lyssnade uppmärksamt på Koichis ord.

Det var med stor sorg som Shigeru Kawai antog företagets ledning vid Koichi Kawais bortgång år 1955. Även om Shigeru var 33 år gammal visade han sig vara visionär. Han lanserade snart Kawai Concert Series för att introducera västerländsk musik till det japanska folket. Senare byggde han poäng av Kawai Musikskolor över Japan och grundade ett utbildningsinstitut för att utbilda lärarna som skulle personalisera dessa skolor. Samtidigt etablerade han Kawai Technical Institute för att ge teknikerna som behövs för att ta hand om pianon i hemlandet och utomlands. Vid 1970-talet hade han presenterat Kawai pianon till över 80 länder runt om i världen.

1980 avslutade Shigeru en av sina största prestationer – Ryuyo Grand Piano Factory, en av de mest avancerade pianobyggnadsanläggningarna som någonsin skapats. Ryuyo är idag inte bara en plats för tillverkning utan också en plats för innovation. Shigeru Kawai forsknings- och utvecklingslaboratoriet vid Ryuyo står som en hyllning till grundarens vision om ständig excellens och är bemannad av Master Piano Artisans tillägnad den oändliga utvecklingen av pianokonstformen.

Efter över 50 års intensiv strävan önskade Shigeru lämna ett personligt arv till pianovärlden. År 2000 introducerade han den unika instrumentlserien som skulle bära sitt namn. Medan användningen av ens för- och efternamn är extremt sällsynt i Japan på grund av den otroliga ansvarsbörden som den ställer på individen, invigde Shigeru dessa instrument som Shigeru Kawai Grand Pianos – varaktiga symboler för hans livliga passion för piano och hans livslånga engagemang för att bygga de finaste pianon i världen.

 

ansvar

ANSVAR FÖR VÅR PLANET

Omsorg för planeten kommer naturligt till dem som skapar Shigeru Kawai pianon. 1997 blev vår Ryuyo Grand Piano Factory den första i pianoindustrin att ta emot ISO14001, världens mest prestigefyllda certifiering för excellens inom miljöledning. Arbetsgrupper övervakar kontinuerligt och förbättrar utsläpp och avfallskontroll, grön upphandling och en mängd andra energibesparande och miljöskyddsmekanik. Kawai Forest Project har redan planterat över 350 000 plantor med målet att ha över 500 000 nya träd planterade i slutet av årtiondet. Dessa viktiga insatser kommer att fortsätta att vara en del av varje piano vi bygger. Det är vårt löfte till dig – och till vår värld.