Hantverkarens uppdrag

Kärlek för musikproduktion ligger djupt inne i hjärtat av de som strävar efter den uppskattade rankningen av Master Piano Hantverk. För en del är det en invärtes känsla av anropning som inspirerar denna unika strävan efter behärskning. Vägen är lång och svår. Man måste bevisa sig värdig i världens mest prestigefyllda konserthallar och internationella pianokonkurrenser.

Men för de som uppnår det ger Master Piano Hantverkets roll det sällsynta privilegiet att skapa verktyg med en oändlig möjlighet. Med sin egen unika musikaliska personlighet förvandlar hantverkaren varje Shigeru-piano till ett distinkt konstverk, redo för att upptäcka sin sanna och varaktiga röst vid konstnärens händer.

Varaktig ära

ETT UNIKT BESÖK

 

Det var Shigeru Kawais önskan att hans ära skulle upprätthållas bland alla som går in i hans arv. Av den anledningen kommer de som äger ett Shigeru Kawai-piano att få ett extra besök från en av våra elitmästare på Piano Artisans inom de två första åren. Det är vårt privilegium att tillhandahålla en komplett konsertnivåreglering, voicing and tuning som vår gåva till de som har valt ett Premium Piano från Japan.

 

intuition

ETT KONSTVERK I SIG SJÄLV

 

Möjligheten för att välja rätt trä, det slag som talar flytande i var dialekt av känslor från en brinnande glädje till en mild viskning av tonen, är en konst i sig. Oavsett om det är gran som är vald för resonanslådan, premium mahogny för hammarna, eller vald lönn för stallen, måste materialet som valts för varje distinkt del av ett världsklass piano vara perfekt för uppgiften. Shigeru-hantverkare har tillbringat årtionden med förädling av denna ovanliga förmåga för att skilja mellan det tillfredsställande och det sublima. Det är denna härliga visdom, denna intuition, som man kan höra och känna i varje not av ett Shigeru-piano.

 

Serenitet

ETT KONSTVERK I SIG SJÄLV

 

Tid har liten betydelse för skapandet av ett Shigeru-piano. Det finns ingen brådska för att slutföra. Ingen press för att utföra, heller inga krävande tidsfrister. Varje hantverkare förstår att den ultimata prioriteten är perfektion. Detta förklarar varför varje element i hantverksprocessen är tre till fem gånger längre, och varför Shigeru-verkstaden är en plats för oberörd fokus och stillhet.

Om det finns en underliggande hemlighet bakom Shigeru-flygelns resonanssång så är det detta lugna ursprung där hjärtat, sinnet och andan ges tiden till att andas och friheten för att sväva.

 

Sällsynthet

EN BEGRÄNSAD UTGÅVA

 

Den rigorösa graden av handarbete och användning av speciellt utvalda material håller dessa instrument sällsynta både i karaktär och kvantitet. Vart Shigeru-piano är en Limited Edition-skatt som är född för att uppfylla konstnärens livslånga drömmar.