Kawai ES110 – Det Bästa Budgetpianot?

Portabla digitalpianon är verkligen mångsidiga. Du kan ta dem till spelningar, flytta runt dem eller sätta dem på ett stativ för att smycka ditt vardagsrum. De är vanligtvis också billigare i jämförelse med vanliga pianon. Det är därför de är riktigt populära. I vår Kawai ES110 artikel kommer vi utforska detta populära val som kanske är det bästa Budgetpianot i portabel form.

Design

ES110 har inte förändrats mycket från sin föregångare, ES100, när det gäller utseende. Det är fortfarande ett ganska portabelt digitalt piano med en enkel men elegant design. Pianot passar fint i mindre utrymmen, vare sig det är en liten lägenhet eller ett sovrum. Det är möjligt att lägga ES110 på ett skrivbord eller ett bord, vilket inte nödvändigtvis är bekvämt, men ändå möjligt..
Pianot är 131 cm brett, 29 cm djupt och 15 cm högt.

Den finns tillgänglig i färgerna Svart och Vit:

Keyboard

Kawai är känd för sina högkvalitativa keyboardsmekaniker som känns otroligt likt riktiga pianomekaniker. ES110 är inget undantag.

Pianot har en full uppsättning av 88 viktade tangenter och åtgärdsmekanismen Responsive Hammer Compact (RHC). Det är Kawais nyligen designade mekanik, som använder samma principer som den högre RHIII-mekaniken, men är mer kompakt för att passa ES110:s fodral.

Ljud

ES110 kommer med Harmonic Imaging ljudkällan med 88-tangenters pianonsampling. Tekniken innebär att varje tangent på pianot samplas individuellt för att bevara deras unika tonegenskaper.

Pianoljuden i ES110 samplas från Kawai’s EX Concert Grand Piano, men för att återskapa olika nyanser av ljud, använde Kawai olika inspelningsmetoder och utrustning för var och en av de 8 pianoljuden.

ES110 är utrustad med 192 nots polyfoni. Att ha den mängden polyfoni gör det möjligt att spela komplexa klassiska stycken och skikta flera ljud utan att noter skärs av.

Pianots högtalarsystem består av 2 x 12 cm högtalare (7W + 7W amp). Kawai har förbättrat högtalarsystemet sedan den tidigare ES100-modellen.

Sammanfattning

Pianot är väldigt kompakt och lätt, delvis på grund av sin nya Responsive Hammer Compact-action.

De 8 vackra pianotonerna och olika inställningar gör att du kan skräddarsy ljudet efter din smak och gör att ES110 sticker ut från sina konkurrenter.

För att inte tala om högkvalitativa samplingar av Kawai EX Concert Grand, som gör att ES110 låter otroligt realistiskt och rikt genom både hörlurar och de förbättrade 14W-högtalare.

Det vi inte gillar med ES110 är bristen på USB-portar och den inbyggda inspelare som inte kan spela in flera spår. Kawai har delvis kompenserat för bristen på USB-portar genom att utrusta pianot med en Bluetooth MIDI-anslutning, vilket verkligen är en mycket bekväm funktion. Att ha en skärm skulle också vara trevligt, men du kan alltid ansluta din iPhone eller iPad till pianot (via Bluetooth) och använda Kawais gratisapp för att navigera i ES110s inställningar och parametrar, som på ett sätt kompenserar för bristen på en skärm.

Vi kan iallafall säga att ES110 erbjuder ett utmärkt värde för pengarna, och till och med en erfaren spelare skulle vara nöjd med hur det låter och känns. Och det är faktiskt vad Kawai är känt för – äktheten av sina instrument.