Kawai CN-39, en ny standard inom Digitalpianon

Digitalpiano med klassledande Responsive Hammer 3X tangenter med imponerande SK-EX, SK-5 och EX flygelsamplingar. Kommer med ett kraftfullt Onkyo, 4-högtalarssystem, USB-funktioner, Bluetoothförbindelse och en bred variation av ljud.

Njut av det vackra utseendet av detta 88-tangenters digitalpiano, som fås i tre olika färger: Premium Rosewood, Premium Satin Black och Premium Satin White med OLED skärm, som liknar ett kvalitetsbevist upprättstående piano, med både känslan och ljudet av en riktig flygel.

Kawai CN39 fångar verkligen ljuden från stora, utrycksfulla konsertinstrument, tack vare dens samplingar från Shigeru Kawai’s SK-EX och EX flyglar som är Kawai’s flaggskepp inom konsertflyglar. CN39 har Kawai’s klassledande Responsive Hammer III keyboard, som återskapar samma rika känsla som när det spelas på en akustisk flygel, med dess realistiska rörelse och vikt, som i sista ände ger en flytande och naturlig pianoupplevelse. 

Ytterligare så använder Kawai’s Responsive Hammer III en Triple Sensor Key Detection funktion. Med hjälp av tre sensorer så görs ljuden mer precisa, så de framstår som verklighetstrogna när samma tangent spelas upprepade gånger, motsatt till de konventionella två sensors keyboardfunktionen som finns i många digitalpianon, så tillåter funktionen ljudet av en enkel ton att bli lagrad, utan att den tidigare tonen försvinner.

Vikten av pianots tangenter har blivit justerat så att de passar de tyngre bashammarna och de ljusare diskanthammarna som man hittar i ett akustiskt piano, samtidigt som Let-off mekaniken ser till att tangenten, när den släpps, åker tillbaka på samma sätt som den hade på en flygel.

CN39 har även Kawai’s högt rosade Ivory Touch tangentytor som deras standard. Detta fina material absorberar mjukt fingertopparnas fuktighet, som hjälper till att kontrollera pianospel. Det innebär en naturligt matt yta, som är jämn utan att vara glatt och det resulterar i att det fortfarande finns kontroll, även efter flera timmars spelande.  

Kawai har i sammarbete med Onkyo (en av världens ledande HiFi-producenter) utvecklat ett nytt motherboard och högtalarsystem till CN39. Tillsammans levererar de två klassen bästa ljudkvalité, med ett otroligt rikt och klart ljud utan förvrängning.

Som den enda i dens prisklass innehåller CN39 fyra högkvalitets högtalare. som är designat till att återge det samma harmoniska ljud som från ett akustiskt piano. De låga frekvenserna blir levererade från undersidan av pianot, under tiden som de mittersta och höga frekvenserna återges från högtalarna monterade på toppen av pianot. Ljuden är så imponerande och stora att de påminner om ljuden från en akustisk flygel.

CN39 använder Kawai’s SHS (Spatial Headphone Sound) teknologi som förbättrar djupet och realismen av instrumentets ljud när det hörs genom hörlurar. Med fokus på den rumliga positionen av ljuden, samtidigt med att minska trötthet vid användning av hörlurar under längre perioder.

CN39 leverar dessutom flera extra funktioner som blandannat trådlös Bluetooth förbindelse, USB audio record/playback, Dual, Split och Four Hands keymoard mode, samt integrerade lektioner som säkrar att övning är både produktivt och engagerande för aspirerande pianister.

Specifikationer på jämförbara modeller:

ModellKawai CN39Roland HP 702Yamaha CLP 635
LjudSK-EX, EX, SK-5SuperNATURAL 
piano sampling
CFX, Bösendorfer 
Imperial, CFX binaural
KeyboardRH3X
Syntetisk elfenben
yta, let-off, triple
sensor, motvikt
PH4
Syntetisk elfenben
yta
GH3X
Syntetisk elfenben och
ebenholtyta
Högtalarsystem20 W x 2

4 högtalare: 
13 cm x 2, 8 cm, 12 cm
14 W x 2

2 högtalare:
16 cm x 2
30 W x 2

2 högtalare: 16 cm + 8 
cm
BluetoothJaJaNej
Polyphony256384256
IntonationJa (Virtual Technician)JaJa
Antal ljud35532736
DisplayOLEDLCDOLED
Vikt54 kg54 kg56 kg

Ytterligare information:

Alla pianon kommer med 88 tangenter, 3 pedaler, headphone output, USB input, record funktion, dual, split, metronom.