Kawai CA-48

Kawai CA-48

Kawai CA-48 är ett helt normalt digitalpiano- iallafall om man kollar på det utifrån. Men inuti hittar man teknologi som på många sätt är revolutionerande. Låt oss se på varför det är så!

Trätangenter

Kawai CA-48 är utrustat med Kawai’s helt nya Grand Feel Compact trämekanik som i sig är väldigt enastående. Man kan inte hitta något instrument på marknaden idag- som har en likadan mekanik- till samma pris. Att ha trätangenter i ett digitalpiano ger en mer realistisk spelupplevelse, rent objektivt sett. För det första, har du en trätangent i full längd med en balanspunkt, vilket som bidrar till en mer realistisk feedback. För det andra så har mekaniken motvikten ovanpå tangenten, där man traditionellt sätt hittar den under tangenten på en plastiktangent. Och för det tredje, så är mekaniken tillverkad av trä vilket som rent fingermässigt ger en mer trovärdig känsla. Se på bilden härunder för närmre inspektion.

Kawai Grand Feel Compact

Ljud

Kan man definera, om ljud är revolutionerande? Nej, naturligvis inte. Men man kan kika på hur det blivit gjort, och skapa sig en egen mening. Kawai CA-48 har 192 toners polyfoni med SK-EX sampling, som man hittar på de dyraste Kawai instrumenten. Det är ett jätteplus i kanten, att de har valt att ge den relativt billiga CA-48 några av de absolut bästa piano- och flygelljuden på marknaden. Du har sammanlagt 19 ljud att välja mellan, vilket som är helt perfekt till den person som bara gärna vill ha det bästa piano- och flygelljudet att spela med.

Som bonusinfo, så har Kawai CA-48 byggt in Bluetooth, vilket som innebär att du kan använda Sound Museum appen, samt Virtual Technician appen som Kawai har utvecklat utan problem. Du kan naturligvis också använda andra appar som kan motta MIDI-signaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *