INTRODUCERANDET AV KOLFIBER

Kolfiber, det nya kompositmaterialet i vår revolutionerande Millennium III mekanik kombinerar den långsiktiga stabiliteten hos ABS Styren (en komposit som använts i Kawai-mekanik i över 40 år) med den extraordinära styrkan av kolfiber. Kolfibret ger mer dynamisk kraft, bättre hållbarhet, förbättrad kontroll och oöverträffad hastighet, allt för att förbättra spelupplevelsen.

VARFÖR KOLFIBER?

Kolfiber har kallats det lättaste men starkaste materialet på jorden. I Kawai pianon möjliggör det en lättare design som hjälper till att göra vår Millennium III mekanik oerhört snabb och enkel att spela samtidigt som den behåller en enastående ton. Kolfibrets styva karaktär erbjuder också pianister mer kraft med mindre ansträngning. Dess motståndskraft mot krympande och svullnad hjälper till att ge dessa fördelar konsekvent under många år – något vanliga träkomponenter inte kan leverera.

VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ TRÄ?

Samtidigt som det verkligen är idealiskt för de ljudproducerande elementen i ett piano, är trä mindre lämpligt för de många mekaniska komponenterna i en pianomekanik. Trä är mottagligt för sönderbrytning mot kontinuerlig stress och kan krympa och svälla dramatiskt i takt med klimatförändringar. Denna naturliga inkonsekvensen av trädelar kan försämra pianoets ton och beröring – och leda till kostsamma reparationer och underhåll.

FÖRDELARNA MED KOLFIBER

Kolfibret i Millennium III mekaniken bidrar till en förbättrad prestanda på många sätt som kommer att glädja spelaren:

Uthållighet
Kolfiberdelar är mer hållbara än vanliga trädelar och över 50% starkare, vilket innebär mindre underhåll och byte av delar.

Hastighet
Kolfibret gör Millennium III Grand mekaniken 25% snabbare. Tangenterna trycks ner och returnerar snabbare, vilket ger ökad upprepning och spelhastighet.

Kraft
Den extra styvheten hos kolfibret ger mer kraft med mindre ansträngning. Pianot svarar på en lättare beröring, vilket som gör det lättare att spela.

Kontroll
Den noggranna omformningen av Millennium III mekaniken erbjuder en utmärk kontroll för spelaren. Det är nu lättare än någonsin att behålla kontrollen för pianissimo-spel.

Kolfiber är framtiden – Instrumentet som gör att din granne kommer att älska dig!

KOLFIBER ÄR FRAMTIDEN

Kolfiber är en teknologi som är relativt ny i pianot, men som redan används i ett flertal andra industrier some ersättning för trä och andra svagare, tyngre material. Här är några andra användningsområden för kolfiber:

 

FLYGPLAN

Boeing 777 använder kolfiber i sin konstruktion för att flyga snabbare än konkurrenterna men med lägre bränslekostnad. På samma sätt utgör kolfiber över hälften av materialet som används för Boeing 787 Dreamliner och Airbus 360 för att ge ökad styrka och hastighet.

SPORTUTRUSTNING

Styrkan, vikten och den lägre densiteten av kolfiber gör det möjligt för golfklubbdesigners att skapa lättare klubbar som resulterar i snabbare svängning och längre skott. Tillverkare av båtar, kajaker och kanoter har också flyttat bortom trä och glasfiber till förmån för kolfiberens överlägsna styrka och stabilitet.

FORMULA 1 BILAR

Formula 1 och andra ledande racerbilar görs snabbare och säkrare tack vare styrkan och den lätta karaktären hos kolfiberkompositdelar.

 

BROAR

Den 1,6 kilometer långa västra porten i Melbourne, Australien och dess stöd är förstärkt av kolfiber på grund av materialets styvhet och förmåga att utstå stress.

VÄRLDSKLASS-RACINGCYKLAR

Fler topprankare tävlar i Tour de France med kolfibercyklar än någonsin tidigare. Med mer hållfasthet och hållbarhet har kolfiber även hittat sig in i sulorna hos några avancerade cykelskor.

ANDRA MUSIKINSTRUMENT

Många tillverkare av strängbågar för fioler och cellor använder sig av kolfiber på grund av dess lätta hastighet och motståndskraft mot sönderbrytning. Kolfiberteknik används nu för att tillverka fioler, gitarrer och mandoliner.