avancerandet av hans ära

ETT ÄDELT FÖRBUND

Ära är heligt för varje kultur, och speciellt för japanerna. Det är ett ädelt förbund som binder individens ”ord och gärningar” oupplösligt med värdet och substansen i hans namn.

Det finns ingen större demonstration av ära, inget större engagemang än att placera ett namn på arbetet med ens händer. Från början till designen, till valet av de finaste materialen, till den handgjorda sammansättningen av Master Piano Artisans, är varje Shigeru-piano ett kompromisslöst hantverk, en symbol för oändlig hängivenhet – ett djupt uttryck för stolthet och ära.

För Shigeru Kawai var ett annat sätt inte möjligt.

Kigarashi Premium Åldrade Resonanslådor

Den skräddarsydda resonanslådan i ett Shigeru-piano tillverkas uteslutande av den finaste typen av gran, som åldras av den traditionella kigarashi-processen, som endast använder tidens och naturens krafter för att låta träet uppnå en naturlig balans. Det är denna långa och noggranna process som ger Shigeru-pianon sin unika rika tonalkvalitet.

Shiko Seion Hammare

Shiko Seion-hammare – som har sitt namn från de japanska orden för ”ultimata toner” – är den exklusiva provinsen av våra Master Piano Artisans (MPA) som övervakar dess skapande från början till slut. Varje hammare är noggrant handpressad utan applicering av värme och sedan försiktigt uttryckt utan artificiella härdare för att säkerställa en enastående dynamisk respons och uttryck.

Konsei Katagi Fälg

Den exklusiva Konsei Katagi-fälgen använder en blandning av distinkt lövträ för att uppnå en perfekt balans av ton. För den inre fälgen så finns det småporerat lövträ som ger en överlägsen ljusstyrka och projektion som interlamineras med täta lövträd med stora porer som erbjuder värme och fullhet. Denna synergi med strukturellt divergerande lövträ ger en kraftfull, väl avrundad rikedom av ton som kännetecknar Shigeru-pianot.

Stretcher Over-Lap Integrated Design

Stretcher Over-Lap Integrated Design (SOLID) skapar en exceptionellt stel grund för att stödja strängspänning. Med SOLID-konstruktionen är stiftet monterat på plattan. Pinblock och överlapningsbåren är sedan integrerade i en enda struktur och solidt förankrad i fälgen. Den resulterande ramen har enastående styrka och styvhet för att säkerställa stabil inställning och kraftfull ton.

Tangenter i konsertlängd

Användningen av det hårda träslaget av lövträ ökar styvheten till tangenterna för en förbättrad energiöverföring. De nyutvecklade tangenterna på Shigeru Concert Series-instrumenten har fördubblats i längd för att ge enastående energiöverföring och en optimal effekt.

Millenium III-åtgärden

Vår hyllade Millennium III Action använder toppmoderna ABS-Kol-komponenter som är extremt lätta och styva för att ge snabbare upprepning och mer kraft med mindre ansträngning. Mikroskopiska yttexturer på utvalda aktionsdelar ger utmärkt respons och kontroll.

Utökade tangenter

Den totala längden på varje tangentstift utökas så att spelningen blir enklare och ger ännu mer beröring och svar från framsidan till baksidan av spelytan. Tangentstiften är också utformade med en något högre profil för maximal styvhet, vilket ger större kraft.

Konsert-Agraffes

Identiskt med det som används på vårt berömda EX-konsertpiano, så är Shigeru Kawai Concert Agraffes individuellt bearbetade från billet-mässingsstänger för att säkerställa maximal precision och styrka. Resultatet är en tydlig, kraftfull och imponerande ton.

Buxbom Bridge Caps

Buxbom är ett extremt hårt trä som är särskilt effektivt för överföring av högre tonfrekvenser genom bron till resonanslådan. Buxbom Bridge Caps hjälper till att säkerställa diskantprojektion som kompletterar det starkare basljudet på större pianon. Finns endast på SK-5, SK-6 och SK-7.

Temaki bassträngar

På japanska  betyder ordet temaki bokstavligen ”handskada”. I den ojämna temakaprocessen riktar hantverkaren tålmodigt lindningen av varje enskild bassträng för hand för absolut precision och spänning för att säkerställa en rik karaktär och enastående djupton.

Balkar i Gran

Gran är känd för sin enastående förmåga att driva och spara ljudenergi. Det anses emellertid allmänt för dyrbart för användning som ett strukturellt material. För Shigeru-pianon är alla undersidan balkar gjorda av högsta kvalitet gran.

Dubbelvridningsdämpare

Noggrann uppmärksamhet på behoven hos professionella artister är uppenbart i alla funktioner i Shigeru-pianot. Ett exempel, som ursprungligen utvecklades för vårt Shigeru Kawai EX-konsertpiano, är den unika dubbelvridnngsdämpar-designen som möjliggör mjukare halvpedalstyrning för delikat tonalt uttryck.