avancerandet av hans ära

ETT ÄDELT FÖRBUND

Ära är heligt för varje kultur, och speciellt för japanerna. Det är ett ädelt förbund som binder individens “ord och gärningar” oupplösligt med värdet och substansen i hans namn.

Det finns ingen större demonstration av ära, inget större engagemang än att placera ett namn på arbetet med ens händer. Från början till designen, till valet av de finaste materialen, till den handgjorda sammansättningen av Master Piano Artisans, är varje Shigeru-piano ett kompromisslöst hantverk, en symbol för oändlig hängivenhet – ett djupt uttryck för stolthet och ära.

För Shigeru Kawai var ett annat sätt inte möjligt.

Kigarashi Premium Aged Soundboards

Resonanslådan på ett Shigeru-piano är tillverkat av det finaste granträ, som är åldrat på den traditionella kigarashi-metoden, som endast använder tidens och naturens krafter för att göra det möjligt för träet att uppnå en naturlig balans. Det är denna långa och precisa process som ger Shigeru-pianon sin unika, rika tonalkvalitet.

Shiko Seion Hammers

Shiko Seion-hammare – som har sitt namn från de japanska orden för “ultimata toner” – är ett av de exklusiva fält för en Master Piano Artisan (MPA) som utför den precisa intoneringen, från början till slutet. Varje hammare blir försiktigt nedtryckt med ett intoneringsverktyg, utan användning av varke värme eller brug af hverken varme eller impregnering – vilket som resulterar i en utmärkt dynamisk respons.

Konsei Katagi Fälg

Den exklusiva Konsei Katagi-fälgen använder en blandning av olika sorters hårt trä för att uppnå en perfekt balans. För den inre fälgen så används det trä med små porer, som ger en fin och ljus klang. För den yttre fälgen används trä med stora porer för värme och substans. Denna synergi med olika trätyper ger en kraftfull, välavrundad ton som karaktäriserar Shigeru-pianot.

Stretcher Over-Lap Integrated Design

Stretcher Over-Lap Integrated Design (SOLID) betyder, att stämpinnarna har en overlap-samling. Detta skapar ett ovanligt styvt fundament till stöd för strängspänning. Detta resulterar i en enastående styrka och styvhet för att säkra en stabil justering och en kraftig ton.

Tangenter i konsertlängd

Användningen av det hårda träslaget av lövträ ökar styvheten till tangenterna för en förbättrad energiöverföring. De nyutvecklade tangenterna på Shigeru Concert Series-instrumenten har fördubblats i längd för att ge enastående energiöverföring och en optimal effekt.

Millenium III-mekaniken

Kawai’s hyllade Millennium III Action använder state-of-the-art ABS-Kol-komponenter som är extremt lätta och styva för att ge snabbare upprepning och mer kraft med mindre ansträngning. Mikroskopiska yttexturer på utvalda  mekanikdelar ger en utmärkt respons och kontroll.

Längre tangenter

Den totala längden på varje tangent ökas så att spelningen blir enklare och ger ännu mer beröring och svar från framsidan till baksidan av tangenten. Tangenterna är också designade med en något högre profil för maximal styvhet, vilket resulterar i mer kraft.

Konsert-Agraffes

Identiskt med det som används på Kawai’s berömda EX-konsertpiano, så är Shigeru Kawai Concert Agraffes individuellt skurna för att säkra en maximal precision och styrka. Resultatet är en klar, kraftfull ton.

Boxwood Bridge Caps

Boxwood är ett extremt hårt trä som är särskilt effektivt för överföring av högre tonfrekvenser genom stegen till resonanslådan. Boxwood Bridge Caps hjälper till att säkerställa diskantprojektion som kompletterar det starkare basljudet på större pianon. Finns endast på SK-5, SK-6 och SK-7.

Temaki bassträngar

På japanska  betyder ordet temaki bokstavligen “handskada”. I den tidslösa temakaprocessen riktar hantverkaren tålmodigt lindningen av varje enskild bassträng för hand för absolut precision och spänning för att säkerställa en rik karaktär och enastående djup ton.

Balkar i Gran

Gran är känd för sin enastående förmåga att driva och spara ljudenergi. Det anses emellertid allmänt för dyrbart för användning som ett strukturellt material. För Shigeru-pianon är alla balkar på undersidan gjorda av högsta kvalitets gran.

Dubbel vridningspunkt

Noggrann uppmärksamhet på behoven hos professionella artister är uppenbart i alla funktioner i Shigeru-pianot. Ett exempel, som ursprungligen utvecklades för vårt Shigeru Kawai EX-konsertpiano, är den unika dubbla vridningspunkten, som möjliggör mjukare halv-pedalsstyrning för delikat tonalt uttryck.