Porträtt av Shigeru Kawai

A dream


För över hundra år sedan började Koichi Kawai, på en ödmjuk verkstad i Japan, en resa - en andlig strävan efter att designa och bygga ett piano som en dag skulle kallas för ”den finaste”. En generation senare brann denna dröm intensivt i hjärtat av Shigeru Kawai. För Shigeru representerade drömmen inte bara hans ursprung utan även hans öde - en oupphörlig kraft som skulle starta en livstid för hängivenhet i strävan efter perfektion.

I Shigeru Kawai pianon ser du inte bara hans arbete och hans kärlek, men dessutom hela hans liv.
Passionen för excellens ligger djupt i hjärtat av varje Shigeru-hantverkare. Precis som medlemmar i en stor orkester, så frambringar varje hantverkare en erfaren rikedom av skicklighet och artisteri som tvingas att överträffa summan av sina delar. Dag för dag så strävar hantverkare efter att lämna ett outplånligt märke vid varje skapelse - ett oförutsägbart emblem av intensiv lust och plikt. Det är denna symfoni av passionerade energier som har förhöjt Shigeru-pianot till de höga skikten som delas av få, men respekteras av alla.


 


Kigarashi premium aged soundboards (kē-gah-rah'-shē)

Det anpassade avsmalnande ljudkortet i ett Shigeru piano tillverkas av det finaste granträet, åldrat av den traditionella kigarashi processen som endast använder krafter av tid och natur för att tillåta träet uppnå ett tillstånd av naturlig balans. Det är denna långa och noggranna process som ger Shigeru-pianon sin unika rika tonala kvalitet.


shiko seion hammers (shkō say-own')

Shiko Seion hammare, vars namn kommer från de japanska orden för "ultimat ljud" är den ultimata provinsen av vår Master Piano Artisans som följer dess formation från början till slut. Varje hammare är noggrant handpressade utan någon värmepåverkan och försiktigt uttryckta utan några konstgjorda härdare för att säkerställa en enastående dynamisk respons och uttryck.


Konsei katagi rim (kōn'-say kah-tah'-gē)

Den exklusiva Konsei Katagi-fälgen använder en blandning av distinkt lövträ för att uppnå en perfekt balans av ton. För den inre kanten, erbjuds täta, hårda träslag, en överlägsen ljusstyrka och projektion med värme och fyllighet. Denna samverkan av strukturellt olika hårda träslag ger en kraftfull, väl avrundad rikedom med tonen som kännetecknar Shigeru pianon.


Stretcher over-lap integrated design (SOLID Construction)

Stretcher Over-Lap Integrated Design (SOLID) skapar en exceptionellt stel grund för att stödja strängspänning. Med SOLID-konstruktionen är stiftet monterat på plattan. Pinblock och over-lapping stretchingstången är sedan integrerade i en enda struktur och solidt förankrade i fälgen. Den resulterande ramen har en enastående styrka och styvhet för att säkerställa en stabil inställning och en kraftfull ton.


Millennium III action

Vår hyllade Millennium III Action använder state-of-the-art ABS-kol-komponenter som är exceptionellt lätta och styva för att ge en snabb upprepning och mer effekt med mindre ansträngning. Mikroskopiska yttexturer på utvalda aktionsdelar ger utmärkt respons och kontroll.


Extended keysticks

Den totala längden på varje tangentstick utökas så att spelningen blir enklare och får en mer jämn beröring och respons från framsidan till baksidan av spelytan. Keysticks är också utformade med en något högre profil för maximal styvhet för att ge större kraft.


Concert-length key buttons

Användning av lövträstangentsknappar ökar styvheten till tangenterna för en förbättrad energiöverföring. De nyutvecklade tangenterna på Shigeru Concert Series-instrumenten har fördubblats i längd för att ge en enastående energiöverföring och optimal effekt.


Temaki bass strings

På japanska betyder ordet temaki bokstavligen "handskada". I temakaprocessen riktar hantverkaren tålmodigt lindningen av varje enskild bassträng för hand för absolut precision och spänning för att säkerställa en rik karaktär och enastående djup ton.


All-spruce beams

Gran är känd för sin enastående förmåga att driva och spara ljudenergi. Det anses emellertid allmänt för dyrbart för användning som ett strukturellt material. För Shigeru-pianon är alla balkar på undersidan gjorda av högsta kvalitets-granträ.Shigeru Kawai Pianos har blivit utvalda av följande institutioner:

Academy of Arts (Serbia) American Academy of Dramatic Arts (USA) Anglo-Chinese Junior College (Singapore)
Anton Bruckner Konservatorium (Austria) Australia Music Examination Board (NSW & WA, Australia) Bielsko-Biala Music School (Poland)
Brigham Young University (USA) Carrollwood Cultural Center (USA) Central Conservatory of Music (China)
China Conservatory of Music (China) Chapman University (USA) Clayton State University (USA)
Colburn Conservatory of Music (USA) Columbia College, Chicago (USA) Conservatoire de musique du Québec à Montréal (Canada)
Conservatoire de musique du Québec à Gatineau (Canada) Conservatoire de musique du Québec à Rimouski (Canada) Conservatoire de musique du Québec à Saguenay (Canada)
Conservatoire de musique du Québec à Val-d'Or (Canada) Conservatoire de Guyancourt (France) Conservatoire de Limoges (France)
Conservatoire de Poitiers (France) Conservatoire de Thouars (France) Conservatoire de St. Brieuc (France)
Conservatorio Arrigo Pedrollo (Italy) Conservatorio Jacopo Tomadini (Italy) Conservatorio Profesional de Música de Cullera (Spain)
Conservatorio Profesional de Música de Lliria (Spain) Conservatorio Profesional de Música de Valencia (Spain) Conservatorio Superior de Música de Alicante (Spain)
Conservatorio Superior de Música de Castellón (Spain) Conservatori Superior de Música de les Illes Balears (Spain) Ecole de Musique du Bocage Bressuirais (France)
Egå Gymnasium (Denmark) Etta and Joseph Miller Performing Arts Center (USA) Glazbeno uilište Elly Baši (Croatia)
Heisei College of Music (Japan) Istituto Superiore Rinaldo Franci (Italy) Interlochen Center for the Arts (USA)
Jacksonville University (USA) Jazz & Rock Schulen, Freiburg (Germany) Kyoto City University of Arts (Japan)
LaGrange College (USA) Laugalækjarskóli (Iceland) Leopold-Mozart-Zentrum (Germany)
Mississippi University for Women (USA) Mogilev State Art College (Belarus) Moscow Tchaikovsky Conservatory (Russia)
Music Academy Mlinaric Vladimir (Slovenia) Music School Nova Gorica (Slovenia) Music School Slovenske Konjice (Slovenia)
Music School Trebnje (Slovenia) Nagoya University of Arts and Sciences (Japan) National Center for the Performing Arts (China)
National Taichung University of Education (Taiwan) National Taipei University of Education (Taiwan) National University of Ireland, Maynooth (Ireland)
Newington College (Australia) Nordiska Musikgymnasiet (Sweden) Norges Musikkhøgskole (Norway)
Osaka College of Music (Japan) Pacific Union College (USA) Popakemie Baden-Württemberg (Germany)
Puko otvoreno uilište Pore (Croatia) Queensland Conservatorium of Music (Australia) Raffles Institution (Singapore)
Reinhardt University (USA) School of the Arts (Singapore) Scotch College, Melbourne (Australia)
Scotch College, Perth (Australia) Scott’s College (Australia) Seitoku University (Japan)
Shanghai Conservatory of Music (China) Shorter University (USA) Showa Academia Musicae (Japan)
Sichuan Conservatory Of Music (China) Sinfonia Varsovia Orchestra (Poland) Staatliche Hochschule für Musik Freiburg (Germany)
Tallinna Muusikakeskkool (Estonia) The Savoy Hotel (London) Tokyo College of Music (Japan)
Tokyo Gakugei University (Japan) Tougaloo College (USA) University of Houston (USA)
University of Nevada, Las Vegas (USA) University of Western Australia (Australia) University of West Georgia (USA)
Waseda University (Japan) Wheaton College (USA) Wuhan Conservatory of Music (China)
Xi’an Conservatory of Music (China) Xinghai Conservatory of Music (China) Zamosc Music School (Poland)