Kawai GX-1

Kawais minsta flygel

Kawai GX-1

GX-1 är introduktionsmodellen till GX-serien, en helt ny serie från Kawai som ger en helt ny nivå av elegans och hantverk som aldrig skådats i en flygel av dess storlek.

Den nya standarden för flygeldesign har en exceptionell fantasi. Genom att kombinera state-of-the-art teknologier med ett traditionellt hantverk; och genom att använda kunskap och erfarenhet levererat från generation till generation. En rik, levande och uttrycksfull ton, som inspirerar ens kreativa sida.
En ny era av flygelprestanda har anlänt!

Skön ton som väcker ens nyfikenhet
Den nya GX serien reproducerar den delikata kontrollen från en hel konsert-flygel, och leverar samtidigt detaljerna som endast ett få antal pianister upplever. För att uppnå detta, har längden på tangenterna ökats, vilket som har resulterat i en mer konsistent anslagsvikt när man spelar längre uppe på tangenterna vilket som ger pianisten större kontroll i sitt uttryck och fantasi.

Dessutom har GX-serien inbyggt den avancerade Millenium III keyboard mekaniken.
Dessutom, så inkorporerar GX Seriens avancerade Millenium III keyboard action de senaste materialen genom att kombinera ABS resin med kolfiber för att förbättra din spelupplevelse. Detta ABS-Kol material är både stabilt och extremt lättviktigt - egenskaper som har samma material som använts av flygelindustrin för ett bättre alternativ till trä. Genom att använda åtgärdsdelar skapade av ABS-Kol, så är GX Serien's keyboard action mer uthållig och mindre sårbar för att mista sin spelprestanda över tiden, samtidigt som den också levererar en förbättrad respons och kontroll. Denna evolutonen i keyboardkänslan upplevs av pianisten vid varje tangentslag, från den första till den sista noten som spelas.

Den äkta tonen som fyller rummet
För att producera Kawai's speciella ton, så blir en stor mängd trä analyserade för kvalitet och karaktär, innan de väljs som de finaste materialen för vart specifikt ändamål. Resonanslådan har definitivt den mest signifika influensen över ett pianos individuella tonala emlement. Därför så är trä som överrensstämmer till de mest stränga tyngdkrafts- och utbredningshastighsstandarderna noggrant utvalda av erfarna hantverkare för att skapa rika, djupa bastoner, och ljusa, färgglada, hållbara diskanttoner. Förutom resonanslådan, bryggor och ribbor, så är även det optimala materialet för innerkanten noggrant tänkt på, vilket som kombinerar de unika egenskaperna av olika träslag för att skapa en lagrad hybridkonstruktion. Detta producerar en stor räckvidd av ljud, som tillåter ännu bättre expressiv kraft. För att skapa ett rikare, mer uppslukande ljud, så har den totala stabiliteten på GX instrumentens kropp också blivit förbättrad. Tjockleken på den övre strålen som sitter fast vid ytterkanten är förbättrad, vilket som tillåter pin-blocken att stödja en draghållfasthetsbelastning på cirka 20 ton. När tonen på varje not är förbättrad, så blir även de tredimensionella ljuden bättre. Dessutom, stärker stärkningen av pianots kolstålstångstiften ytterligare instrumentens stämningsstabilitet, för att möta de striktaste kraven från de finaste pianisterna.

Lugnt men ändå starkt, högt men ändå delikat - oöverträffat tonalt uttryck För att förverkliga pianistens oändliga uttryckssätt, använder GX-serien premium-pianohammare. Dessa hammare är konstruerade av trä som har utmärkta akustiska egenskaper, med en hammarkänsla som är skapad från det finaste kvalitetslånghåriga New Zealand och Australienska ullet. Dessa filtade hammare har en mjuk, delikat utsida, men fortfarande är det tätt och stelt på insidan. När man spelar pianissimo passager, så slås strängar av hammarens känsliga yttre filt för att producera en mjuk och mild ton, medans fortissimo passager använder den tätare, hårdare interiörkänslan, vilket som ger ett starkare och mer kraftfullt ljud. Dessutom är alla hammare underfiltrade för att ytterligare förbättra deras motståndskraft. Dessa stegen tillåter erfarna pianotekniker att uppträda de mest subtila ljudjusteringar för att maximera instrumentets fantastiska soniska potential. Genom att leverera en stor räckvidd av tonala färger från pianissimo till fortissimo, och en rik variation av musikaliska uttryck. Instrumentets duplexskalssystem förbättrar dessutom övertonerna i mellantoner och övertoner, lägger djup och bredd till det övergripande ljudet. Och för att säkerställa den ultimata kontakten på tangentbordets yta - den magiska punkten där pianisten och pianot blir en - så antar alla GX-instrument premium Neotex-beläggningar för vita och svarta tangenter. Detta unika material har fuktabsorberande egenskaper för att förbättra kontrollen och förhindra misstag, och inspirerar en känsla av lugnande tillfredsställelse inom pianisten.

En livsstid av lycka, inpackad i en flygel Genom att bevara den stora designen av en flygel, samtidigt som man eftersträvar nya detaljer av elegans - det här är ett designkoncept skapad av GX Serien. Instrumentets exteriöra design, med dess nätta kurvor och breda musikställ, så etablerar de traditionella egenskaperna och fångar formen av en flygel. Genom att expandera instruments övre stråltjocklek förstärker det inte bara pianoets totala strukturella styvhet, men det tjänar också att ytterligare särskilja denna exteriörsdesign, med Kawais högt värderade målning och efterbehandlings process som ger pianokroppen sitt karakteristiska, lyxiga ebenholtspolerade utseende. Dessutom, så skiner skönheten i GX-serien verkligen vid öppningen av instrumentets övre styrelse. Ramens fascinerande glans, det känsliga träverket och det höga uttrycket av kvalitet som visas längs den inre fälgen, den eleganta rika svarta filtens elegans och den bekväma visningen av handgjorda hantverk – verifierad av Kawai rammärke. Dessa är egenskaperna som ger liv till känslan av ‘THE GRAND’. Slutligen så har GX-seriens instrument användbara mekanismer, t.ex. Kawai's ursprungliga "Soft Fall" -system, som stänger fallbrädet försiktigt och långsamt och skyddar spelarens händer från lockolyckor.

Kawai GX-2

Nu med silent funktion

Kawai GX-2

GX-1 erbjuder en nivå av elegans och hantverk som är oöverträffat för ett piano av dess storlek.

Den nya standarden på flygeldesign är bortom fantasi. Kombinera en state-of-the-art teknik med traditionellt hantverk. Tillämpa kunskaperna och erfarenheterna som avhandlas från generation till generation. Definiera "made in Japan" filosofin för pianobyggnad. Lättheten av beröringen som vanligtvis endast upplevs av de allra finaste konsertpianisterna. Rik, livlig, uttrycksfull ton som inspirerar ens kreativa passion. En ny era av grand piano performance har kommit fram.

Glatt beröring för att väcka din fantasi
De nya GX-seriens stora pianon strävar efter att återskapa den känsliga kontrollen av en hel konsertflygel samt leverera en nivå av förfining som få pianister har möjlighet för att uppleva. För att uppnå detta ambitiösa mål har tangentbordets längd förlängts avsevärt, samt ökat avståndet för varje tangent. Denna förlängda tangentvridningslängd resulterar i en mer konsekvent beröringsvikt när man spelar mot tangentbordets baksida, vilket ger pianisten större uttrycksfull kontroll och tillåter ens fantasi att svänga fritt.

Dessutom innehåller GX-seriens avancerade Millennium III-tangentbordsåtgärder de senaste materialen; de kombinerar ABS-harts med kolfiber för att ytterligare förbättra sin spelupplevelse. Denna ABS-kol förening är både stel och extremt lätt - egenskaper som har setts som detsamma material som blivit framgångsrikt anställt inom flygelindustrin som ett överlägset alternativ till trä. Genom att använda åtgärdsdelar utformade från ABS-Kol, är GX-seriens tangentbordsåtgärd mer hållbar och mindre benägen att försämra sin prestanta över tid, samtidigt som det ger bättre respons och kontroll. Denna utveckling i tangenterna kan upplevas av pianisten med varje tangentslag, från första till sista noten spelas på.

Den äkta tonen som fyller rummet
För att producera Kawai's speciella ton, så blir en stor mängd trä analyserade för kvalitet och karaktär, innan de väljs som de finaste materialen för vart specifikt ändamål. Resonanslådan har definitivt den mest signifika influensen över ett pianos individuella tonala emlement. Därför så är trä som överrensstämmer till de mest stränga tyngdkrafts- och utbredningshastighsstandarderna noggrant utvalda av erfarna hantverkare för att skapa rika, djupa bastoner, och ljusa, färgglada, hållbara diskanttoner. Förutom resonanslådan, bryggor och ribbor, så är även det optimala materialet för innerkanten noggrant tänkt på, vilket som kombinerar de unika egenskaperna av olika träslag för att skapa en lagrad hybridkonstruktion. Detta producerar en stor räckvidd av ljud, som tillåter ännu bättre expressiv kraft. För att skapa ett rikare, mer uppslukande ljud, så är den totala styvheten på GX instrumentens kropp också blivit förbättrad. Tjockleken på den övre strålen som sitter fast vid ytteerkanten är förbättrad, vilket som tillåter pin-blocken att stödja en draghållfasthetsbelastning på cirka 20 ton. När tonen på varje not är förbättrad, så blir även de tredimensionella ljudet bättre. Dessutom, stärker stärkningen av pianots kolstålstångstiften ytterligare instrumentens stämningsstabilitet, för att möta de striktaste kraven från de finaste pianisterna.

Lugnt men ändå starkt, högt men ändå delikat - oöverträffat tonalt uttryck För att förverkliga pianistens oändliga uttryckssätt, använder GX-serien premium-pianohammare. Dessa hammare är konstruerade av trä som har utmärkta akustiska egenskaper, med en hammarkänsla som är skapad från det finaste kvalitetslånghåriga New Zealand och Australienska ullet. Dessa filtade hammare har en mjuk, delikat utsida, men fortfarande är det tätt och stelt på insidan. När man spelar pianissimo passager, så slås strängar av hammarens känsliga yttre filt för att producera en mjuk och mild ton, medans fortissimo passager använder den tätare, hårdare interiörkänslan, vilket som ger ett starkare och mer kraftfullt ljud. Dessutom är alla hammare underfiltrade för att ytterligare förbättra deras motståndskraft. Dessa stegen tillåter erfarna pianotekniker att uppträda de mest subtila ljudjusteringar för att maximera instrumentets fantastiska soniska potential. Genom att leverera en stor räckvidd av tonala färger från pianissimo till fortissimo, och en rik variation av musikaliska uttryck. Instrumentets duplexskalssystem förbättrar dessutom övertonerna i mellantoner och övertoner, lägger djup och bredd till det övergripande ljudet. Och för att säkerställa den ultimata kontakten på tangentbordets yta - den magiska punkten där pianisten och pianot blir en - så antar alla GX-instrument premium Neotex-beläggningar för vita och svarta tangenter. Detta unika material har fuktabsorberande egenskaper för att förbättra kontrollen och förhindra misstag, och inspirerar en känsla av lugnande tillfredsställelse inom pianisten.

En livsstid av lycka, inpackad i en flygel Genom att bevara den stora designen av en flygel, samtidigt som man eftersträvar nya detaljer av elegans - det här är ett designkoncept skapad av GX Serien. Instrumentets exteriöra design, med dess nätta kurvor och breda musikställ, så etablerar de traditionella egenskaperna och fångar formen av en flygel. Genom att expandera instruments övre stråltjocklek förstärker det inte bara pianoets totala strukturella styvhet, men det tjänar också att ytterligare särskilja denna exteriörsdesign, med Kawais högt värderade målning och efterbehandlings process som ger pianokroppen sitt karakteristiska, lyxiga ibenholtspolerade utseende. Dessutom, så skiner skönheten i GX-serien verkligen vid öppningen av instrumentets övre styrelse. Ramens fascinerande glans, det känsliga träverket och det höga uttrycket av kvalitet som visas längs den inre fälgen, den eleganta rika svarta filtens elegans och den bekväma visningen av handgjorda hantverk – verifierad av Kawai rammärke. Dessa är egenskaperna som ger liv till känslan av ‘THE GRAND’. Slutligen så har GX-seriens instrument användbara mekanismer, t.ex. Kawai's ursprungliga "Soft Fall" -system, som stänger fallbrädet försiktigt och långsamt och skyddar spelarens händer från lockolyckor.

Kawai GX-3

Ännu en flygel i världsklass

Kawai GX-3Akustisk stillhet
Ljudet av hammarnas strängar resonerar genom solidt trä. Varma vibrationer som illuminerar ett rum och lämnar dess publik förtrollade. Den naturliga tonen av ett akustiskt piano är verkligen omisskännlig. Ett fint piano lockar musiker till att utföra stycken med spontanitet och passion, men sådan otydlig uttrycksförmåga kanske inte alltid är lämplig. Faktum är att i vissa miljöer kan ett akustiskt piano vara störande då de flitiga tonerna av barn som övar är osannolikt välkomnade av andra familjemedlemmar som vill titta på tv, medan även de mest milda och lugna chopinpreluderna har potential att irritera grannar om de utförs efter en viss tid. Lyckligtvis så innehåller AnyTimeX-instrumenten en akustisk mutingfunktion med kraftfulla digitala ljudkomponenter, så att pianisterna fortsätter att njuta av en distinkt känsla av ett traditionellt piano medan de lyssnar diskret med privata hörlurar. Exceptionell touch, optimal respons, digital flexibilitet: Det nya sortimentet av AnyTimeX-hybridpianon från KAWAI. Millennium III Action Den revolutionerande Millennium III Advanced Piano Action representerar den tredje utvecklingen av pianokänsla. Kawai har kombinerat modern materialvetenskap med innovativa nya designkoncept, och har utvecklat en åtgärd med en snygghet och konsistens som är oöverträffad. Vi uppmanar dig hjärtligt att uppleva det främsta pianospelet från det tredje årtusendet. Millennium III Action har komponenter gjorda av ABS-Kol, ett nytt kompositmaterial som skapats genom infusion av kol i vårt existerande ABS Styran. ABS-Kol är oerhört robust och styvt, vilket ledde till att Kawai gjorde aktionsdelarna lättare utan att offra styrka. Den lättare designen gör Millennium III Action oerhört snabb och enkel för spelaren. Upprepningen och responsen är utmärkt.
Varje exakt detalj av åtgärden analyserades fullständigt för att uppfylla de strikta kraven hos den skickliga pianisten. Ett utmärkt exempel på detta försök var tillsatsen av mikroskopisk ytstruktur på jacken vid den punkt där den möter hammaren. Resultatet av denna subtila men viktiga förändring är en dramatisk ökning av kontrollen under pianissimo-spel.


Ton
Med de akustiska komponenterna dämpade använder KAWAI AnyTimeX-pianon en unik digital teknologi, utvecklad och förfinad på Shigeru Kawai Research & Development Laboratory i Ryuyo, Japan, som kallas för den finaste handgjorda KAWAI EX-konsertflygel och ger en otvetydigt varm, autentisk ton. Placerad inuti en speciellt inbyggd anekoisk kammare, fri från ljudreflektioner, analyseras det rika ljudet av detta världsklassinstrument noggrant och spelas in av våra Master Piano Artisan pionjärer. Det akustiska porträttet av varje not förvandlas senare till en mycket exakt tredimensionell digital representation, med KAWAIs egna Harmonic Imaging ™ -teknik. Denna unika process reproducerar trovärdigt det stora dynamiska sortimentet hos den ursprungliga flygeln, samtidigt som den ger källan till ett rikt urval av extra högkvalitativa instrumentljud.


IHSS Sensor System
Ett fint akustiskt piano lockar musiker till att utföra deras med entusiasm, spontanitet och passion. Men den tillfredsställelse som man njuter av när hammare träffar strängarna späds ofta av traditionella pianosvetsningstekniker. Sensorer som ligger under tangentbordskampen för att noggrant tolka subtiliteterna för musikaliskt uttryck, är varför AnyTimeX-pianon integrerar sensorer inom pianoverkets fina verkningar, och läser de exakta rörelserna för varje hammare. Om det går att spela snabba passager som kräver samma tangent, så spelas de upprepade gånger innan de återvänder till sin naturliga startposition, eller pianissimo-stycken som önskar de mycket mjukaste tangenttryckningarna, representerar det integrerade Hammer Sensing System (IHSS) de utarbetade nyanserna för varje not. Pianister kan äntligen njuta av bekvämligheten av en absolut integritet utan att offra den lyhörda touchen och det autentiska uttrycket av ett traditionellt akustiskt piano.


Digital Bekvämlighet
KAWAI-designers tror på att den framträdande närvaron av modern teknik minskar njutningen av att spela och att lyssna på ett traditionellt akustiskt instrument. Kontrollpanelen AnyTimeX placeras därför diskret under tangentbädden, vilket ger en enkel och bekväm tillgång till användbara funktioner utan att degradera pianots utseende. GE-30 ATX-modellen har en innovativ utskjutbar kontrollpanel med en mild push som visar en LCD-skärm och en rad funktionsknappar. Digitala funktioner utökar kraften i AnyTimeX-pianot utöver det för ett traditionellt akustiskt instrument, med praktiska transponerings- och avstämningsanläggningar, en metronom och låtinspelare samt ett urval av högfidelighetsljud som passar olika musikaliska tillfällen. Dubbla hörlursuttag ger större flexibilitet för akademiska institutioner, medan MIDI och Line-Out-kontakter ger en rad kreativa möjligheter för att skapa musik.

Kawai GX-5

Ännu en flygel i världsklass

Kawai GX-5Akustisk stillhet
Ljudet av hammarnas strängar resonerar genom solidt trä. Varma vibrationer som illuminerar ett rum och lämnar dess publik förtrollade. Den naturliga tonen av ett akustiskt piano är verkligen omisskännlig. Ett fint piano lockar musiker till att utföra stycken med spontanitet och passion, men sådan otydlig uttrycksförmåga kanske inte alltid är lämplig. Faktum är att i vissa miljöer kan ett akustiskt piano vara störande då de flitiga tonerna av barn som övar är osannolikt välkomnade av andra familjemedlemmar som vill titta på tv, medan även de mest milda och lugna chopinpreluderna har potential att irritera grannar om de utförs efter en viss tid. Lyckligtvis så innehåller AnyTimeX-instrumenten en akustisk mutingfunktion med kraftfulla digitala ljudkomponenter, så att pianisterna fortsätter att njuta av en distinkt känsla av ett traditionellt piano medan de lyssnar diskret med privata hörlurar. Exceptionell touch, optimal respons, digital flexibilitet: Det nya sortimentet av AnyTimeX-hybridpianon från KAWAI. Millennium III Action Den revolutionerande Millennium III Advanced Piano Action representerar den tredje utvecklingen av pianokänsla. Kawai har kombinerat modern materialvetenskap med innovativa nya designkoncept, och har utvecklat en åtgärd med en snygghet och konsistens som är oöverträffad. Vi uppmanar dig hjärtligt att uppleva det främsta pianospelet från det tredje årtusendet. Millennium III Action har komponenter gjorda av ABS-Kol, ett nytt kompositmaterial som skapats genom infusion av kol i vårt existerande ABS Styran. ABS-Kol är oerhört robust och styvt, vilket ledde till att Kawai gjorde aktionsdelarna lättare utan att offra styrka. Den lättare designen gör Millennium III Action oerhört snabb och enkel för spelaren. Upprepningen och responsen är utmärkt.
Varje exakt detalj av åtgärden analyserades fullständigt för att uppfylla de strikta kraven hos den skickliga pianisten. Ett utmärkt exempel på detta försök var tillsatsen av mikroskopisk ytstruktur på jacken vid den punkt där den möter hammaren. Resultatet av denna subtila men viktiga förändring är en dramatisk ökning av kontrollen under pianissimo-spel.


Ton
Med de akustiska komponenterna dämpade använder KAWAI AnyTimeX-pianon en unik digital teknologi, utvecklad och förfinad på Shigeru Kawai Research & Development Laboratory i Ryuyo, Japan, som kallas för den finaste handgjorda KAWAI EX-konsertflygel och ger en otvetydigt varm, autentisk ton. Placerad inuti en speciellt inbyggd anekoisk kammare, fri från ljudreflektioner, analyseras det rika ljudet av detta världsklassinstrument noggrant och spelas in av våra Master Piano Artisan pionjärer. Det akustiska porträttet av varje not förvandlas senare till en mycket exakt tredimensionell digital representation, med KAWAIs egna Harmonic Imaging ™ -teknik. Denna unika process reproducerar trovärdigt det stora dynamiska sortimentet hos den ursprungliga flygeln, samtidigt som den ger källan till ett rikt urval av extra högkvalitativa instrumentljud.


IHSS Sensor System
Ett fint akustiskt piano lockar musiker till att utföra deras med entusiasm, spontanitet och passion. Men den tillfredsställelse som man njuter av när hammare träffar strängarna späds ofta av traditionella pianosvetsningstekniker. Sensorer som ligger under tangentbordskampen för att noggrant tolka subtiliteterna för musikaliskt uttryck, är varför AnyTimeX-pianon integrerar sensorer inom pianoverkets fina verkningar, och läser de exakta rörelserna för varje hammare. Om det går att spela snabba passager som kräver samma tangent, så spelas de upprepade gånger innan de återvänder till sin naturliga startposition, eller pianissimo-stycken som önskar de mycket mjukaste tangenttryckningarna, representerar det integrerade Hammer Sensing System (IHSS) de utarbetade nyanserna för varje not. Pianister kan äntligen njuta av bekvämligheten av en absolut integritet utan att offra den lyhörda touchen och det autentiska uttrycket av ett traditionellt akustiskt piano.


Digital Bekvämlighet
KAWAI-designers tror på att den framträdande närvaron av modern teknik minskar njutningen av att spela och att lyssna på ett traditionellt akustiskt instrument. Kontrollpanelen AnyTimeX placeras därför diskret under tangentbädden, vilket ger en enkel och bekväm tillgång till användbara funktioner utan att degradera pianots utseende. GE-30 ATX-modellen har en innovativ utskjutbar kontrollpanel med en mild push som visar en LCD-skärm och en rad funktionsknappar. Digitala funktioner utökar kraften i AnyTimeX-pianot utöver det för ett traditionellt akustiskt instrument, med praktiska transponerings- och avstämningsanläggningar, en metronom och låtinspelare samt ett urval av högfidelighetsljud som passar olika musikaliska tillfällen. Dubbla hörlursuttag ger större flexibilitet för akademiska institutioner, medan MIDI och Line-Out-kontakter ger en rad kreativa möjligheter för att skapa musik.

Kawai GX-6

Ännu en flygel i världsklass

Kawai GX-6Akustisk stillhet
Ljudet av hammarnas strängar resonerar genom solidt trä. Varma vibrationer som illuminerar ett rum och lämnar dess publik förtrollade. Den naturliga tonen av ett akustiskt piano är verkligen omisskännlig. Ett fint piano lockar musiker till att utföra stycken med spontanitet och passion, men sådan otydlig uttrycksförmåga kanske inte alltid är lämplig. Faktum är att i vissa miljöer kan ett akustiskt piano vara störande då de flitiga tonerna av barn som övar är osannolikt välkomnade av andra familjemedlemmar som vill titta på tv, medan även de mest milda och lugna chopinpreluderna har potential att irritera grannar om de utförs efter en viss tid. Lyckligtvis så innehåller AnyTimeX-instrumenten en akustisk mutingfunktion med kraftfulla digitala ljudkomponenter, så att pianisterna fortsätter att njuta av en distinkt känsla av ett traditionellt piano medan de lyssnar diskret med privata hörlurar. Exceptionell touch, optimal respons, digital flexibilitet: Det nya sortimentet av AnyTimeX-hybridpianon från KAWAI. Millennium III Action Den revolutionerande Millennium III Advanced Piano Action representerar den tredje utvecklingen av pianokänsla. Kawai har kombinerat modern materialvetenskap med innovativa nya designkoncept, och har utvecklat en åtgärd med en snygghet och konsistens som är oöverträffad. Vi uppmanar dig hjärtligt att uppleva det främsta pianospelet från det tredje årtusendet. Millennium III Action har komponenter gjorda av ABS-Kol, ett nytt kompositmaterial som skapats genom infusion av kol i vårt existerande ABS Styran. ABS-Kol är oerhört robust och styvt, vilket ledde till att Kawai gjorde aktionsdelarna lättare utan att offra styrka. Den lättare designen gör Millennium III Action oerhört snabb och enkel för spelaren. Upprepningen och responsen är utmärkt.
Varje exakt detalj av åtgärden analyserades fullständigt för att uppfylla de strikta kraven hos den skickliga pianisten. Ett utmärkt exempel på detta försök var tillsatsen av mikroskopisk ytstruktur på jacken vid den punkt där den möter hammaren. Resultatet av denna subtila men viktiga förändring är en dramatisk ökning av kontrollen under pianissimo-spel.


Ton
Med de akustiska komponenterna dämpade använder KAWAI AnyTimeX-pianon en unik digital teknologi, utvecklad och förfinad på Shigeru Kawai Research & Development Laboratory i Ryuyo, Japan, som kallas för den finaste handgjorda KAWAI EX-konsertflygel och ger en otvetydigt varm, autentisk ton. Placerad inuti en speciellt inbyggd anekoisk kammare, fri från ljudreflektioner, analyseras det rika ljudet av detta världsklassinstrument noggrant och spelas in av våra Master Piano Artisan pionjärer. Det akustiska porträttet av varje not förvandlas senare till en mycket exakt tredimensionell digital representation, med KAWAIs egna Harmonic Imaging ™ -teknik. Denna unika process reproducerar trovärdigt det stora dynamiska sortimentet hos den ursprungliga flygeln, samtidigt som den ger källan till ett rikt urval av extra högkvalitativa instrumentljud.


IHSS Sensor System
Ett fint akustiskt piano lockar musiker till att utföra deras med entusiasm, spontanitet och passion. Men den tillfredsställelse som man njuter av när hammare träffar strängarna späds ofta av traditionella pianosvetsningstekniker. Sensorer som ligger under tangentbordskampen för att noggrant tolka subtiliteterna för musikaliskt uttryck, är varför AnyTimeX-pianon integrerar sensorer inom pianoverkets fina verkningar, och läser de exakta rörelserna för varje hammare. Om det går att spela snabba passager som kräver samma tangent, så spelas de upprepade gånger innan de återvänder till sin naturliga startposition, eller pianissimo-stycken som önskar de mycket mjukaste tangenttryckningarna, representerar det integrerade Hammer Sensing System (IHSS) de utarbetade nyanserna för varje not. Pianister kan äntligen njuta av bekvämligheten av en absolut integritet utan att offra den lyhörda touchen och det autentiska uttrycket av ett traditionellt akustiskt piano.


Digital Bekvämlighet
KAWAI-designers tror på att den framträdande närvaron av modern teknik minskar njutningen av att spela och att lyssna på ett traditionellt akustiskt instrument. Kontrollpanelen AnyTimeX placeras därför diskret under tangentbädden, vilket ger en enkel och bekväm tillgång till användbara funktioner utan att degradera pianots utseende. GE-30 ATX-modellen har en innovativ utskjutbar kontrollpanel med en mild push som visar en LCD-skärm och en rad funktionsknappar. Digitala funktioner utökar kraften i AnyTimeX-pianot utöver det för ett traditionellt akustiskt instrument, med praktiska transponerings- och avstämningsanläggningar, en metronom och låtinspelare samt ett urval av högfidelighetsljud som passar olika musikaliska tillfällen. Dubbla hörlursuttag ger större flexibilitet för akademiska institutioner, medan MIDI och Line-Out-kontakter ger en rad kreativa möjligheter för att skapa musik.

Kawai GX-7

Ännu en flygel i världsklass

Kawai GX-7Akustisk stillhet
Ljudet av hammarnas strängar resonerar genom solidt trä. Varma vibrationer som illuminerar ett rum och lämnar dess publik förtrollade. Den naturliga tonen av ett akustiskt piano är verkligen omisskännlig. Ett fint piano lockar musiker till att utföra stycken med spontanitet och passion, men sådan otydlig uttrycksförmåga kanske inte alltid är lämplig. Faktum är att i vissa miljöer kan ett akustiskt piano vara störande då de flitiga tonerna av barn som övar är osannolikt välkomnade av andra familjemedlemmar som vill titta på tv, medan även de mest milda och lugna chopinpreluderna har potential att irritera grannar om de utförs efter en viss tid. Lyckligtvis så innehåller AnyTimeX-instrumenten en akustisk mutingfunktion med kraftfulla digitala ljudkomponenter, så att pianisterna fortsätter att njuta av en distinkt känsla av ett traditionellt piano medan de lyssnar diskret med privata hörlurar. Exceptionell touch, optimal respons, digital flexibilitet: Det nya sortimentet av AnyTimeX-hybridpianon från KAWAI. Millennium III Action Den revolutionerande Millennium III Advanced Piano Action representerar den tredje utvecklingen av pianokänsla. Kawai har kombinerat modern materialvetenskap med innovativa nya designkoncept, och har utvecklat en åtgärd med en snygghet och konsistens som är oöverträffad. Vi uppmanar dig hjärtligt att uppleva det främsta pianospelet från det tredje årtusendet. Millennium III Action har komponenter gjorda av ABS-Kol, ett nytt kompositmaterial som skapats genom infusion av kol i vårt existerande ABS Styran. ABS-Kol är oerhört robust och styvt, vilket ledde till att Kawai gjorde aktionsdelarna lättare utan att offra styrka. Den lättare designen gör Millennium III Action oerhört snabb och enkel för spelaren. Upprepningen och responsen är utmärkt.
Varje exakt detalj av åtgärden analyserades fullständigt för att uppfylla de strikta kraven hos den skickliga pianisten. Ett utmärkt exempel på detta försök var tillsatsen av mikroskopisk ytstruktur på jacken vid den punkt där den möter hammaren. Resultatet av denna subtila men viktiga förändring är en dramatisk ökning av kontrollen under pianissimo-spel.


Ton
Med de akustiska komponenterna dämpade använder KAWAI AnyTimeX-pianon en unik digital teknologi, utvecklad och förfinad på Shigeru Kawai Research & Development Laboratory i Ryuyo, Japan, som kallas för den finaste handgjorda KAWAI EX-konsertflygel och ger en otvetydigt varm, autentisk ton. Placerad inuti en speciellt inbyggd anekoisk kammare, fri från ljudreflektioner, analyseras det rika ljudet av detta världsklassinstrument noggrant och spelas in av våra Master Piano Artisan pionjärer. Det akustiska porträttet av varje not förvandlas senare till en mycket exakt tredimensionell digital representation, med KAWAIs egna Harmonic Imaging ™ -teknik. Denna unika process reproducerar trovärdigt det stora dynamiska sortimentet hos den ursprungliga flygeln, samtidigt som den ger källan till ett rikt urval av extra högkvalitativa instrumentljud.


IHSS Sensor System
Ett fint akustiskt piano lockar musiker till att utföra deras med entusiasm, spontanitet och passion. Men den tillfredsställelse som man njuter av när hammare träffar strängarna späds ofta av traditionella pianosvetsningstekniker. Sensorer som ligger under tangentbordskampen för att noggrant tolka subtiliteterna för musikaliskt uttryck, är varför AnyTimeX-pianon integrerar sensorer inom pianoverkets fina verkningar, och läser de exakta rörelserna för varje hammare. Om det går att spela snabba passager som kräver samma tangent, så spelas de upprepade gånger innan de återvänder till sin naturliga startposition, eller pianissimo-stycken som önskar de mycket mjukaste tangenttryckningarna, representerar det integrerade Hammer Sensing System (IHSS) de utarbetade nyanserna för varje not. Pianister kan äntligen njuta av bekvämligheten av en absolut integritet utan att offra den lyhörda touchen och det autentiska uttrycket av ett traditionellt akustiskt piano.


Digital Bekvämlighet
KAWAI-designers tror på att den framträdande närvaron av modern teknik minskar njutningen av att spela och att lyssna på ett traditionellt akustiskt instrument. Kontrollpanelen AnyTimeX placeras därför diskret under tangentbädden, vilket ger en enkel och bekväm tillgång till användbara funktioner utan att degradera pianots utseende. GE-30 ATX-modellen har en innovativ utskjutbar kontrollpanel med en mild push som visar en LCD-skärm och en rad funktionsknappar. Digitala funktioner utökar kraften i AnyTimeX-pianot utöver det för ett traditionellt akustiskt instrument, med praktiska transponerings- och avstämningsanläggningar, en metronom och låtinspelare samt ett urval av högfidelighetsljud som passar olika musikaliska tillfällen. Dubbla hörlursuttag ger större flexibilitet för akademiska institutioner, medan MIDI och Line-Out-kontakter ger en rad kreativa möjligheter för att skapa musik.