Kolfiber-teknologi

Introducerandet av Kolfiber

Kolfiber, det nya kompositmaterialet i vår revolutionerande Millennium III åtgärd, kombinerar den långsiktiga stabiliteten hos ABS Styren (en komposit som använts i Kawai-åtgärder i över 40 år) med den extraordinära styrkan av kolfiber. Kolfibret ger mer dynamisk kraft, bättre hållbarhet, förbättrad kontroll och oöverträffad hastighet, allt för att förbättra spelupplevelsen.
Varför Kolfiber?

Kolfiber har kallats det lättaste men starkaste materialet på jorden. I Kawai pianon möjliggör det en lättare design som hjälper till att göra vår Millennium III åtgärd oerhört snabb och enkel att spela samtidigt som den behåller en enastående ton. Kolfibrets styva karaktär erbjuder också pianister mer kraft med mindre ansträngning. Dess motståndskraft mot krympande och svullnad hjälper till att ge dessa fördelar konsekvent under många år - något vanliga träkomponenter inte kan leverera.Vad är det för fel på trä?

Samtidigt som det verkligen är idealiskt för de ljudproducerande elementen i ett piano, är trä mindre lämpligt för de många mekaniska komponenterna i en pianoåtgärd. Trä är mottagligt för sönderbrytning mot kontinuerlig stress och kan krympa och svälla dramatiskt i takt med klimatförändringar. Denna naturliga inkonsekvensen av trädelar kan försämra pianoets ton och beröring - och leda till kostsamma reparationer och underhåll.Fördelarna med Kolfiber

Kolfibret i Millennium III åtgärden bidrar till en förbättrad prestanda på många sätt som kommer att glädja spelaren:

Uthållighet
Kolfiberdelar är mer hållbara än vanliga trädelar och över 50% starkare, vilket innebär mindre underhåll och byte av delar.

Hastighet
Kolfibret gör Millennium III Grand åtgärden 25% snabbare. Tangenterna trycks ner och returnerar snabbare, vilket ger ökad upprepning och spelhastighet.

Kraft
Den extra styvheten hos kolfibret ger mer kraft med mindre ansträngning. Pianot svarar på en lättare beröring, vilket som gör det lättare att spela.

Kontroll
Den noggranna omformningen av Millennium III åtgärden erbjuder en utmärk kontroll för spelaren. Det är nu lättare än någonsin att behålla kontrollen för pianissimo-spel.

Kolfiber är framtiden – Instrumentet som gör att din granne kommer att älska dig!