Få Kawai's prisvinnande Silent System inbyggd i din nya Kawai flygel

Nu har du möjlighet för att få en flygel med ATX-funktionen. Du bestämmer själv vilken modell i GL eller GX lineup, förutom Kawai GL-10. Väntetiden är ungefär 3 månader.

Kawai GX-2 ATX

Kawai GX-2 med det senaste ATX-system installerat.

Kawai GX-2 ATX3

Akustisk stillhet.
Ljudet av hammarhuvuden som träffar strängarna, resonerande genom resonansbottnen. Varma vibrationer som lyser upp ett rum, och efterlämnar rummets lyssnare förtrollade. Den naturliga stämman som ett akustiskt piano framvisar, ska man inte ta fel på. Ett bra piano lockar musiker till att utföra med spontanitet och passion. I vissa omgivningar kan ett piano verka störande; de flitiga tonerna från ett barn som tränar kan vara störande för andra familjemedlemmer som hellre vill se på tv, och även de skönaste Chopin preludier kan vara irriterande för grannar efter en viss tidspunkt.
Tur nog, så har AnyTimeX instrument en inbyggd akustisk mute-funktion med en kraftfull digital ljud-komponent, och det betyder att pianister kan fortsätta deras spelande på ett akustiskt piano, under tiden som man använder hörlurar.

Fantastiskt anslag, formbarhet och den digitala flexibiliteten: Det nya AnyTimeX hybrid pianot från KAWAI.

GX-2 är också en introduktionsmodell till GX-serien, en helt ny serie från Kawai som ger en helt ny nivå av elegans och hantverk som aldrig förr skådats i en flygel i samma storlek.

Den nya standarden för flygeldesign är helt fylld med fantasi. Genom att kombinera en state-of-the-art teknologi med traditionellt hantverk; och genom att använda kunskapen och erfarenheten överförd från generation till generation. En rik, levande och uttrycksfull ton, som inspirerar ens kreativa sida.
En ny era av flygelprestanda har anlänt

Skön ton som ger liv till ens nyfikenhet
Den nya GX serien reproducerar den delikata kontrollen från en hel konsert-flygel, och leverar samtidigt detaljerna som endast få pianister upplever. För att uppnå detta, är längden på tangenterna ökade, vilket som har resulterat i en mer konsistent anslagsvikt när man spelar längre uppe på tangenterna vilket som ger pianisten större kontroll i sitt uttryck och fantasi.

Dessutom har GX-serien byggt in den avancerade Millenium III keyboard mekaniken som kombinerar ABS resin med Kolfiber för att förbättra spelupplevelsen. Denna ABS-Carbon är slittålig och otroligt lätt - en karaktär som man i flygelutrustning sett som det bästa alternativ till trä. Denna mekanik är mer hållbar, men samtidigt också mer responsiv och kontrollerbar.

En renhet i tonen som kommer att fylla rummet
För att producera Kawai's speciella ton, så blir en stor mängd trä analyserat för kvalitet och karaktär, innan det väljs till att bli använt i ett piano. Resonansbottnen har utan tvivel den största påverkan på pianots individuella ton. Därför är utvalet av det riktiga träet en särskilt viktig uppgift för Kawai's erfarna hantverkare i uppgiften att uppnå de rika, djupa bastonerna, och de ljusa, färgrika tonerna i övre regionen. Förutom den viktiga resonanslådan, så är bron, remmen, och den inre remmen också utvalda med stor aktsamhet, och kombinationen av olika träslag i lagrerna ger en speciell hybrid. Resultatet är en varmare, rikare och mer intensiv ton som skapas av den nya kroppen. Tjockheten av bjälken över tangenterna som sitter ihop med den yttre remmen är förstorad, vilket som gör att ljudpinnen kan klara ett tryck på ca 20 ton. I takt med att varje enkel ton förbättras, så blir hela det tredimensionella ljudet förstorat. Denna flygel är verkligen ett stort nöje för även den bästa pianisten.

Stilla och stark, högljudd och delikat - det största tonala uttrycket.  
Instrumentet är byggt för att pianisten ska kunna uttrycka den största musikaliska prestandan, och därför erbjuder GX-serien de bästa hammarhuvudena. Hammarhuvudena är konstruerade av trä som erbjuder de bästa akustiska förhållandena samtidigt som att filten kommer från det finaste, långhåriga ullet från Nya Zeeland och Australien. När man spelar pianissimo passager träffas strängarna i den delikata filthammaren som producerar en mjuk och mild ton. Samtidigt, under fortissimo passager, där slaget är hådare, så är hammarhuvudets hårda insida till för att producera ett starkare och mer kraftfullt ljud.

Alla GX-instrument har Neotex coating på de vita och svarta tangenterna. Detta unika material kan samla upp svett och damm, vilket som ger en ökad kontroll och inspirerar till ett ännu bättre spelande.

En flygel för livet.
Konceptet bakom GX-serien är, att behålla den fina och omtyckta designen på en flygel, samtidigt som man utvecklar detaljerna. Egenskaperna på flygeln, dens mjuka kurvor, och det breda notstället konstituerar flygelns traditionella yttre design. Där var GX-serien skiner igenom, är på instrumentets lock. Den trollbindande elegansen av den skinande gyllende ramen, och det träarbete som utrycker kvalitet, bevittnar att det är ett hantverk. Dessa egenskaper återskapar andan från den akustiska flygeln.